Infractiuni descoperite

14
sep
eye

Reţinuţi şi cercetaţi penal pentru săvârşirea mai multor furturi din automobile


Un locuitor al capitalei în vârstă de 43 ani şi doi minori cu vârstele de 17 ani originari din r. Ungheni şi Călăraşi, au fost localizaţi şi reţinuţi de ofiţerii de investigaţie a IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind bănuiţi de săvârşirea mai multor furturi din automobile. Suspecţii s-au dovedit a fi anterior judecaţi pentru infracţiuni similare.

In cadrul acţiunilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală poliţiştii au stabilit că suspecţii au săvârşit patru furturi din automobile pe teritoriul sect. Botanica.  Indivizii acţionau doar pe timp de noapte şi pătrundeau în automobile prin deteriorarea geamurilor de unde sustrăgeau bunuri materiale, telefoane mobile, automagnitole, după care cu automobilu de model Mercedes, se deplasau în direcţie necunoscută.

În cadrul audierilor bănuiţii şi-au recunoscut vinovăţia cu lux de amănunte comunicând poliţiştilor că bunurile sustrase erau vândute unei pesoane de încredere la  piaţa de mâna a doua din capitală. În urma percheziţiilor autorizate poliţiştii au ridicat mai multe telefoane mobile, automagnitole şi alte bunuri materiale, provenienţa cărora persoana nu a putut demonstra.

Actualmente ei sunt cercetaţi penal pentru furt. Legislaţia penală în vigoare prevede amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Totodată, de ofițerii de investigație a sectorului Botanica, sunt demarate activități de investigaţii în acest sens, privind complicitatea lor în alte cazuri analogice săvârşite pe teritoriul capitalei.

 

 

 

 


Tânăr reţinut şi cercetat penal de poliţiştii sectorului Centru pentru furt în proporţii

Minor cercetat penal pentru un şir de furturi din locuinţe


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""