Infractiuni descoperite

23
mar
eye

Riscă până la 10 ani de închisoare pentru șantaj


Pe  data de 18 martie, o femeie în vârstă de 35 ani, locuitoare a capitalei, s-a adresat cu o plângere la Inspectoratul de Poliție Botanica al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, precum că este șantajată de către un bărbat cu care a făcut cunoștință pe rețelele de socializare, care deține poze compromițătore și  amenința că le v-a publica pe rețelele de socializare.

Urmare a acțiunilor întreprinse, polițiștii au stabilit că suspectul în vârstă de 21 de ani, originar dintr-o localitate din r. Ialoveni, care la moment se află în detenție într-un penitenciar și sub pretextul că ar deține poze compromițătoare ale acesteia cu caracter intim, ar fi amenințat-o și cerut suma de 10 000 lei, în caz contrar v-a publica imaginile pe rețelele de socializare. Ulterior în urma discuțiilor victimei cu suspectul s-a stabilit că femeia urmează să-i transmită suma de 5 000 lei.

Astfel, la data de 19 martie, femeia s-a întâlnit cu un tânăr, pentru a-i transmite suma de 5 000 lei, iar în momentul transmiterii acesta a fost reținut de ofițerii de investigație a IP Botanica. Individul a fost escortat la inspectorat pentru audieri.

În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul care s-a dovedit a fi în vârstă de 20 ani, a recunoscut că a fost intermediar, fiind rugat de către un cunoscut să meargă la întâlnire pentru a lua banii.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 189, alin.(3), Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Șantaj” riscă închisoare de la  7 la 10 ani cu amendă în mărime de până la 117 500 de lei.

 


Cercetat penal pentru pungășie

Droguri în valoare de 300 000 lei confiscate de Poliția Capitalei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""