Infractiuni descoperite

14
ian
eye

Riscă până la 15 ani de închisoare pentru Circulația ilegală a drogurilor


Un tânăr de 22 de ani, locuitor a capitalei, este cercetat penal pentru ,,Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, prin aplicația ,,Telegram”.

Astfel, la data de 13 ianuarie curent, polițiștii sect. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au intrat în posesia unei informații operative cu privire la comercializarea drogurilor pe sectorul deservit. Polițiștii imediat au dispus un șir de măsuri speciale de investigație, în rezultatul cărora a fost reținut în flagrant un tânăr care punea pachețelele cu droguri ,învelite cu bandă adezivă, în ascunzișuri pentru potențiali cumpărători. La fața locului a fost solicitată grupa operativă care în urma cercetării la fața locului au ridicat: 8 pachețele cu praf alb cristalizat dintre care 4 pachețele a câte 1 gr și 4 pachețele a cite 0,5 gr., 5 pastile extasy, si 3 timbre LSD cu efect psihotrop. Toate substanțele depistate au fost ridicate, sigilate și îndreptate la CTC-EJ, pentru a fi supuse expertizării.

Tânărul a fost escortat la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta a recunoscut că prin intermediul aplicației ,,Telegram”, comercializa drogurile, iar când primea confirmare că acestea au fost achitate le plasa în ascunzișuri, după care informa cumpărătorii. În cazul în care îi reușea comercializarea drogurilor era să obțină un profit în sumă de circa 20 000 lei.

Conform legislației în vigoare, tânărul riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 15 ani.

Totodată plițiștii întreprind măsuri speciale de investigație pentru stabilirea și identificarea altor personae implicate în comercializarea drogurilor.


Reținut de către polițiști pentru jaf stradal

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Buiucani sunt în căutarea a patru tineri suspectați de jaf și furt.


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""