Infractiuni descoperite

05
feb
eye

Riscă până la 3 ani de închisoare pentru răpirea mijlocului de transport


Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica a Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor întreprinse au reținut doi bărbați de 32 și 33 ani , originari din raionele Strășeni și Dubăsari, care au răpit 2 automobile.

Primul caz a avut loc pe  data de 18 ianurie , poliția fiind alertată de proprietarul automobilului, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care a comunicat  că de pe str. Melistiu din sectorul Botanica, i-a fost răpit automobilul de model ,, Mercedes”. La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă pentru a stabili toate circumstanțele. Polițiștii au fost întâmpinați de către proprietar care a comunicat că a parcat unitatea de transport și pentru câteva zile a plecat de acasă iar când s-a întors a depistat lipsa. Prejudiciul cauzat a fost estimat de către proprietar la suma de 85 000 lei.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse suspectul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția. Automobilul  a fost ridicat și returnat proprietarului.

Alt caz a avut loc în noaptea de 03 spre 04 februarie,  când un automobil de model ,, Wolksvagen” în valoare de 23 000 lei, a fost răpit din preajma unui bloc de locuit de pe bd. Decebal. La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă pentru a stabili toate circumstanțele. Astfel în urma măsurilor întreprinse, a fost reținut suspectul,care s-a dovedit a fi în vârstă de 33 de ani, din r-nul Strășeni. Acesta a declarat  că a răpit automobilul cu scopul de a se plimba. Este de menționat că individul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțiuni similar și furturi.

Actualmente, aceștia sunt reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și cercetați penal în pentru  ,, Răpirea mijlocului de transport”, infracțiune care conform legislației penale se pedepsește cu amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.


Activități informativ-educative desfășurate în școlile și liceele din Capitală de către Polițiști

Tânăr reținut în flagrant de către Polițiști, distribuind droguri


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""