Infractiuni descoperite

15
ian
eye

Riscă până la 4 ani de închisoare pentru comitrea unui șir de furturi din spitale


Un individ în vârstă de 38  ani, domiciliat în Chişinău, anterior judecat, a fost reţinut de către ofiţerii de investigaţii ai sectorului Centru, din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, suspectat de comiterea unui șir de furturi din instituțiile medicale.

Acesta este  suspectat de cel puţin 9 cazuri de furt din instituţiile medicale amplasate pe terioriul sectorului Centru, pe parcursul lunilor noiembrie – ianuarie, unde profitând de absenţa pacienţilor din saloane şi a medicilor din birou, individul intra şi sustrăgea bani şi bunuri. Cinci dintre furturi au avut loc la Institutul Oncologic de pe str. N. Testimiţeanu, trei din Spitalul Clinic mun. pentru copii “V. Ignatenco”,  unde din două saloane a sustras telefoane mobile ce aparţin pacienţilor şi din biroul medicului din geantă a sustras mijloace băneşti, cauzând victimelor un prejudiciu de circa 50 500 lei.

Cel mai recent caz a avut loc la Institutul Oncologic amplasat pe str. N. Testimiţeanu, la data de 06 ianuarie curent. Acesta a pătruns într-un birou  din incinta spitalului,  prin acces liber, de unde a sustras din dulap telefonul mobil în sumă de 5955 lei, dupa care s-a îndreptat într-o direcţie necunoscută. Bunurile sustrase individul le comercializa la pieţele din capitală la preţuri simbolice.

Individul a fost reţinut pentru un termen de 72 de ore în Izolatorul Direcţie de Poliţie mun. Cişinău şi cercetat penal pentru furt,  conform legislaţiei penale în vigoare riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32 500 la 67 500 lei  sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 4 ani.

De asemenea forțele de ordine întreprind măsuri speciale de investigaţii suplimentare în vederea stabilirii complicităţii lui în alte cazuri similare, înregistrate pe teritoriul capitalei.


Bănuit de furturi din locuințe în proporții deosebit de mari

Reținuți și cercetați penal pentru jaf


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""