Infractiuni descoperite

12
feb
eye

Riscă până la 5 ani de închisoare pentru răpirea unui automobil


Ofițerii de investigații a sectorului Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pe urme fierbinți au reținut doi bărbați cu vîrstele de 35 ani și respectiv 36 ani, originari din mun. Chișinău și Tiraspol, pentru răpirea unui automobil “Toyota”.

Polițiștii au fost alertați de către proprietar în dimineața zilei de 04 februarie, comunicând că i-a fost răpit automobilul din fața porții de pe str. Ruhuleanca, or. Durlești. La fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru documentarea cazului și stabilirea circumstanțelor. În urma cercetărilor forțele de ordine au stabilit că indivizii au pătruns în automobil prin acces liber, proprietarul lăsând uşa unității de transport  descuiată şi cu cheile în mecanismul de pornire, cauzând-ui un prejudiciu în sumă de 100 000 lei.

Ulterior în rezultatul acțiunilor întreprinse de polițiști, indivizii au fost reținuți și escortați la inspectoratul de poliție pentru audieri, iar automobilul a fost depistat abandonat în extravilanul din or. Durlești. În cadrul acțiunilor procesual penale forțele de ordine au stabilit că suspecții au mai răpit un automobil de model Nisan din or. Tiraspol. Astfel în cadrul audierilor suspecții și-au recunoscut vinovăția comunicând că au răpit automobilul cu scop de a se plimba. Este de menționat că suspecții nu sunt la prima abatere anterior fiind judecați pentru infracțiuni similare.

Suspecții au fost plasați în arest și sunt cercetați penal pentru “Răpirea mijlocului de transport”, care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

-Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.

-Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.

-Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.

-Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.

-Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.


Riscă până la 3 ani de închisoare pentru amenințări și comportament agresiv

A profitat de neatenția unui tânăr, și l-a lăsat fără telefonul mobil


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""