Social utile

03
iul
eye

Securitatea circulaţiei rutiere monitorizată de Poliţia Capitalei


Pe parcursul ultimelor 48 de ore, pe teritoriul Capitalei s-au produs şi a fost documentate 47 accidente rutiere, soldate cu 12 persoane traumatizate şi 7 conducători auto au părăsit locul producerii accidentului rutier, în urma cărora au intervenit angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind deja sancţionaţi cu amenzi în mărime de la 900 lei până la 1 500 lei şi aplicate 75 puncte penalizare în privinţa a 15 şoferi.

În urma analizelor efectuate, privind cauzele producerii accidentelor rutiere soldate cu pagube materiale, s-a constatat următoarele:

  • schimbarea direcţiei de deplasare fără ca şoferul să se asigure
  • nerespectarea distanţei dintre automobile în timpul deplasării, care conduce la tamponări din spate
  • necedarea trecerii în intersecţii sau ignorarea aplicării regulii “mânii drepte”
  • nerespectarea vitezei de deplasare

Prin urmare este de menţionat că, pe parcursul anului curent au fost demarate un şir de măsuri, menite să asigure securitatea circulaţiei rutiere în Capitală. Astfel, s-au verificat funcţionalitatea a 186 de semafoare, dintre care la 85 de obiecte s-au depistat dereglări tehnice, fiind informate serviciile responsabile în domeniu; au fost supravegheate executarea lucrărilor de reparaţie pe 61 sectoare de drum.

Au fost examinate 243 demersuri şi reclamaţii din partea persoanelor fizice şi juridice. Problema de bază abordată fiind necesitatea modificării traficului rutier, reieşind din situaţia rutieră creată pe străzile municipiului. În acest sens au fost expediate 72 de prescripţii către autorităţile publice locale pentru remedierea situaţiilor create, conform competenţei prevăzute de lege.

La iniţiativele şi propunerile Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră, de către serviciile responsabile au fost instalate şi reinstalate 710 indicatoare rutiere, s-a aplicat marcaj rutier orizontal pe o suprafaţă de 950 m2, iar lucrări de reparaţie efectuate pe o suprafaţă 5921 m2.

 

 


Condiţii antisanitare şi nereguli depistate în activitatea unei întreprinderi

Reţinut şi bănuit pentru furturi de pe şantierele de construcţii


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""