Social utile

06
iul
eye

Securitatea circulaţiei rutiere – prioritate a Poliţiei Capitalei


În ultimele 48 de ore angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au intervenit la documentarea 101 accidente rutiere, soldate cu 12 persoane traumatizate, dintre care 28 de conducători auto au fost deja sancţionaţi cu amenzi în mărime de la 900 lei până al 1 500 lei şi total puncte de penalizare aplicate – 140.  La fel, pe parcursul zilei de ieri şase angajaţi au participat la 9 şedinţe de judecată, privind atragerea la răspundere a şoferilor implicaţi anterior în accidente rutiere.  Cauzele producerii accidentelor rutiere soldate cu pagube materiale s-au dovedit a fi:

  • schimbarea direcţiei de deplasare fără ca şoferul să se asigure
  • nerespectarea distanţei dintre automobile în timpul deplasării, care conduce la tamponări din spate
  • necedarea trecerii în intersecţii sau ignorarea aplicării regulii “mânii drepte”
  • nerespectarea vitezei de deplasare

Totodată au continuat verificările inopinate unităţilor de transport destinate transportărilor de pasageri, în contextul respectării regulilor de exploatare tehnică şi asigurării securităţii cetăţenilor în timpul depalsărilor. Astfel, au fost supuse verificărilor microbuzele de pe ruta 193, fiind depistate şi documentate nereguli la acest capitol. Poliţiştii au întocmit procese-verbale cu privire la contravenţii, fiind aplicate amenzi în mărime de 3 000 lei, cu remiterea prescripţiilor administratorilor de rută şi mecanicilor pentru înlăturarea neajunsurilor depistate.

Poliţia Capitalei continuă acţiunile palnificate la compartimentul monitorizării şi asigurării circulaţiei rutiere, precum şi sancţionarea şoferilor nedisciplinaţi. În aecst context, participanţii traficului rutier sunt avertizaţi să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie rutieră.


Atenţie la automobile ! Dacă îl cunoaşteţi, informaţi Poliţia Capitalei

Încătuşaţi de poliţişti, după ce au jefuit două femei în stradă


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""