Social utile

29
mai
eye

Seminar cu tematica “Comportamentul agresiv și tulburările de personalitate” desfășurat de polițiștii sectorului Ciocana


Astăzi,  29 mai, în cadrul Preturii sect. Ciocana, polițiștii  Inspectoratului de Poliție Ciocana, au organizat și desfășurat un seminar cu tematica: “Comportamentul agresiv și tulburările de personalitate”, în contextul creșterii cazurilor de suicid și a tentativelor de suicid.

La eveniment au participat, reprezentanți a Preturii sect. Ciocana, Direcția Protecție a Drepturilor Copiilor, Direcția Educație Tineret și Sport Ciocana, asistentul social din cadrul Centrului de Sănătate prietenoasă “Tinerilor”, șeful serviciului psihologic din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, șeful adjunct al Secției urmărire penală al IP Ciocana și polițiștii Sectiei securitate publică.

În cadrul seminarului au fost aduse la cunoștință problemele cu care se confruntă Poliția în asemenea cazuri. Potrivit datelor statistice, la  Inspectoratul de Poliție Ciocana, în perioada anilor 2015-2019, au fost înregistrate 197 de cazuri de suicid și tentativă de suicid  – 90 femei şi 107 bărbaţi, date care sunt în ascendență an de an. Astfel suicidul reprezintă un comportament de risc crescut în rîndul populației.

Cu regret astăzi, suicidul este o problemă actuală, iar   evoluția acestui fenomen negativ este condiţionată de mai mulți factori cum ar fi psihoemoţionali şi sociali.

Astfel, în cadrul ședinței, au fost stabilite câteva priorități cu identificarea unor soluții de intervenție timpurie și prevenire a cazurilor de victimizare a cetățenilor. Iar  diminuarea acestui fenomen poate fi obţinută doar prin implicarea întregii societăţi.


Reținut în flagrant de polițiști când ar fi sustras un telefon de 9000 lei

A intrat într-o locuință pe geam și a sustras 7000 de lei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""