Infractiuni descoperite

07
mar
eye

Specializaţi în furturi din blocurile de locuit aflate în construcţie


Poliţiştii sectoarelor Ciocana şi Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au reţinut doi bărbaţi cu vârstele de 28 ani şi respectiv 31 ani, fiind bănuiţi de un şir de furturi din mai multe blocuri locative. Conform datelor acumulate de către ofiţerii de investigaţii, bănuiţii au pătruns pe timp de noapte într-un bloc de locuit, din strada Muşatinilor, de unde au sustras cablu electric în valoare de peste 100 000 lei. Acţiunilor lor fiind surprinse de camerele de supraveghere instalate în curtea casei. Ulterior aceştia au vândut cablul furat la un punct de colectare a metalului uzat.

În cadrul cercetărilor desfăşurate poliţiştii au mai constatat complicitatea lor în şase cazuri de furturi din blocurile de locuit aflate în proces de construcţie. Astfel la sfârşitul lunii februarie curent, bănuiţii au pătruns în două case de locuit aflate în construcţie, din strada Ginta Latină a sectorului Ciocana, de unde au furat cazanele de încălzire din şase apartamente, pagubele materiale fiind estimate la suma de peste 70 000 lei. Metoda de pătrundere în locuinţe a fost aplicată prin deteriorarea sau forţarea lacătelor de la uşi. Ulterior aceştia au încărcat cazanele într-un automobil şi au mers la un cunoscut căruia le-au vândut la preţul de 1 500 lei pentru fiecare, de unde au fost ridicate de către poliţişti şi transportate la Inspectorat.

Actualmente ei se află în custodia Poliţiei Capitalei şi sunt cercetaţi penal pentru furt. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 12 ani.

Este de menţionat că, Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău a sporit activităţile de combatere şi prevenire a infracţiunilor patrimoniale.


Procuratura şi Poliţia Capitalei au destructurat o grupare criminală, specializată în traficul ilegal de droguri

Mesajul şefului Poliţiei Capitalei de Ziua Internaţională a Femeii


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""