Prevenirea infractiunilor

22
mar
eye

Spelunci de droguri deconspirate de Poliţia Capitalei


În cadrul măsurilor organizate la prevenirea şi combaterea consumului, precum şi a traficului ilicit de droguri, poliţiştii sectorului Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au descoperit şi documentat spelunci de droguri camuflate în trei apartamente din sectorul Buiucani al Capitalei.  Potrivit informaţiilor acumulate de către ofiţerii de investigaţii, indivizii care vizitau aceste locuri s-au dovedit a fi consumatori de droguri, iar cei care organizau aceste întâlniri s-au dovedit a fi persoane anterior judecate pentru infracţiuni similare.

Astfel în urma percheziţiilor demarate în aceste locuinţe poliţiştii au descoperit locurile unde erau ascunse pacheţele cu doze de substanţe narcotice, aparate confecţionate artizanal destinate consumului de droguri. Totodată forţele de ordine au stabilit că în aceste apartamente aveau acces doar persoane de încredere, prin intermediul unor complici. Respectiv toate probele depistate în urma operaţiunilor desfăşurate, au fost sigilate şi transportate la Centru tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP. În dependenţă de rezultatele expertizelor poliţiştii vor iniţia procese penale, în cadrul cărora vor fi cercetate toate persoanele implicate în aceste scheme criminale de consum şi trafic ilicit de droguri.

Conform legislaţiei penale în vigoare sunt aplicate amenzi în mărime de la 8 000 lei pînă la 14 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 150 de ore sau  închisoare de pînă la 1 an.


Adolescent bănuit de răpirea unui Mercedes

Căutat de Poliţia Capitalei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""