04
iun
eye

Studenţi cercetaţi penal pentru falsificarea monedei naţionale


Doi tineri cu vârstele de 19 şi respectiv 21 ani, domiciliaţi în raionul Căuşeni şi Chişinău, sunt cercetaţi penal pentru fabricarea şi punerea în circulaţie a semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false. Ei s-au dovedit a fi studenţi la un colegiu din sectorul Botanica, fiind identificaţi de către ofiţerii de investigarea fraudelor economice ai IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

În contextul investigaţiilor întreprinse, poliţiştii au efectuat percheziţii autorizate la domiciliile şi în odăile căminului studenţesc. Ca rezultat, au fost descoperite file A4 pe care erau imprimate bancnote naţionale cu nominalele de 10, 20 şi 100 lei, tehnică specială şi alte accesorii de tipărire a banilor falşi. Totodată au fost depistate câteva pacheţele cu masă vegetală mărunţită şi seminţe, cu miros specific de plante de canabis. Toate probele adunate la faţa locului au fost sigilate şi expediate în laborator pentru expertizări. În cadrul audierilor s-a constatat că aceştia intenţionau să transmită bancnote false unui profesor de curs, pentru al determina să-i aprecieze cu note mari în urma unor teste planificate. Ulterior poliţiştii au identificat o gheretă din preajma insituţiei, unde bănuiţii procurau diverse produse pe bani falşi.

Astfel sunt demarate acţiuni de investigaţii în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor precum şi implicarea altor persoane în acest caz. Iar tinerii riscă să fie penalizaţi cu pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 5 la 10 ani. De asemenea ei vor fi cercetaţi pentru păstrare şi consum de droguri.

 

 

 

 


Reţinut în flagrant delict pentru atacuri tâlhăreşti

Descinderi “Fulger” la patru cazinouri din capitală


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""