Infractiuni descoperite

04
mai
eye

 Suspectul în cazul alertei cu bombă la  Direcţia de învătământ  a fost identificat


În rezultatul unei operaţiuni comune desfăşurate de către ofiţerii de investigaţii ai IP Botanica şi angajaţii  Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău, a fost identificat un suspect care a anunţat despre prezenţa unui obiect explozibil  în incinta Direcţiei de învăţământ sec. Botanica amplasată pe adresa bd. Traian.

Amintim, că la 11 aprilie , un necunoscut a alertat poliţia că instituţia este minată. Urmare a implicării prompte a serviciilor competente, autorul alertei a fost identificat şi reţinut .

Aceasta s-a dovedit a fi un bărbat de 48 de ani, locuitor al capitalei. Bărbatul  a declarat poliţiştilor că împreună cu un alt prieten, în vârstă de 39 de ani, anterior judecat , au facut apelul la poliţie anunţând că Direcţia de Învăţământ ar fi minată  pentru a face o glumă .

În baza celor stabilite a fost iniţiată cauză penală sub aspectul art. 281„Comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul terorism” Cod Penal al RM. Legislaţia în vigoare prevede amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani


Bilanţul acţiunilor poliţiei pentru  perioada minivacanţei de 1 mai

Individ aflat în căutare , reţinut de Poliţia Capitalei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""