Infractiuni descoperite

31
mar
eye

Suspectul în cazul alertei cu bombă la Judecătoria Chişinău,sediul Centru a fost identificat


 

La data de 30.03.2018, de către angajații Poliției a fost identificată persoana care la data de 26 martie cutrent, a efectuat un apel telefonic la serviciul 902, comunicând că Judecătoria Chișinău, sediul Centru este minată. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 43 ani, de profesie avocat, care în acea zi avea un proces de judecată şi urma să participe în calitate de apărător.

Apelul telefonic a fost efectuat de pe o cartelă SIM de unică folosință, care a fost întrodusă în telefonul avocatului  de pe care s-a fi efectuat apelul de minare. Asupra lui au fost depistată și ridicată cartela SIM care anterior fost introdusă în aparatul de telefon de pe care s-a efectuat apelul.

Deși recunoaște că cartela SIM îi aparține și aceasta a fost întrodusă în telefonul de pe care sa efectut apelul, acesta neagă că ar avea tangență la infracțiunea dată. Precizăm că bărbatul susține că telefonul, i-ar fi dispărut din automobil în circumstanțe necunoscute. Despre faptul dispariției telefonului la poliție nu sa adresat.

În baza celor stabilite a fost iniţiată o cauză penală conform prevederilor art. 281 Cod Penal „Comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul terorism”. Acesta riscă o amendă în mărime de la 27 000 la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

Astăzi bărbatul a fos citat la poliție pentru a fi audiat in calitate de bănuit.


Cea dea ,,X’’-a ediție la Turneul de minifotbal în memoria lui Sergiu Coipan

Consumatori de substanţe narcotice reţinuţi de poliţişti


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""