Infractiuni descoperite

09
apr
eye

Tânăr din raionul Cantemir  reținut de polițiștii sectorului Buiucani pentru jafuri


Ofițerii de investigații ai grupei contracararea  jafurilor a sectorului Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor demarate au reținut un tânăr de 19 ani, originar din r-nul. Cantemir, pentru comiterea jafurilor.

Potrivit informațiilor acumulate de către forțele de ordine s-a stabilit că individul în timp ce se afla într-un magazin de telefonie mobilă amplasat pe str. C. Ieșilor din sect. Buiucani, în mod deschis a sustras de la vânzătorul-consultant telefonul mobil de model ,,SAMSUNG”  după care a dispărut într-o direcție necunoscută.

Totodată în cadrul acțiunilor procesual penale polițiștii au stabilit că tânărul la data de 5 aprilie, a intrat în magazinul unde sunt comercializate bijuterii din aur, de pe bd. Ștefan cel Mare, sub pretextul de a vedea un lănțișor din aur, în mod deschis l-a sustras profitând de neatenția  vănzătoarei.

Suma totală a prejudiciului cauzat constituie 16 927 lei. Bunurile sustrase urmează să fie ridicate şi returnate. În cadrul audierilor acesta și-a recunoscut vinovăția comunicând că a recurs la așa gesturi din lipsa mijloacelor financiare.

Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău și cercetat penal pentru jaf, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 27 500 lei la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau cu închisoare pe un termen de la 2 la 5 ani.

Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor, să asigure corespunzător bunurile materiale.


Căutată de polițiștii sectorului Centru pentru furt

Dacă recunoști indivizii anunță poliția la numerele de telefon indicate!


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""