Infractiuni descoperite

17
ian
eye

Tânăr reținut și cercetat penal de polițiștii sectorului Râșcani, pentru furt din locuință


Ofițerii de investigație a Inspectoratului sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, în urma măsurilor de investigație au reținut un tânăr de 27 ani, locuitor a capitalei, fiind bănuit de comiterea unui furt din locuință.

Polițiștii au fost alertați la finele lunii noiembrie 2019, de către proprietarul locuinței de pe str. T. Maiorescu, comunicând că din locuință i-au fost sustrase trei scurte.  La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. În urma cercetării la fața locului polițiștii au stabilit că făptașul a pătruns în antreul casei de unde din cuier a sustras scurtele, după care deplasându-se într-o direcție necunoscută. Prejudiciul estimat de partea vătămată constituie 7 800 lei. Acțiunile individului au fost surprinse de camerele de supraveghere.

În acest context pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală iar ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri de investigație pentru depistarea individului. Astfel în urma măsurilor făptașul a fost identificat și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vinovăția, totodată comunicând că în momentul comiterii furtului era în stare de ebrietate. Este de menționat că tânărul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Actualmente acesta este cercetat penal pentru furt, care conform legislație în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

În acest context Poliţia Capitalei vine cu un apel către locuitori, cu următoarele recomandări:

-Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată

-Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă

-Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenţi, bijuterii, etc). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura

 


Minor suspectat în cel puțin 20 cazuri de furt, reținut de polițiști

Recidivist reținut pe urme fierbinți de polițiștii și procurorii sec. Ciocana, pentru comiterea unui jaf


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""