Infractiuni descoperite

02
noi
eye

Taximetrist cercetat penal pentru declaraţii false


În seara zilei de 22 octombrie curent, un taximetrist în vârstă de 33 ani în stare de ebrietate, originar din raionul Dubăsari, s-a adresat după ajutor poliţiştilor sectorului Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, comunicând că i-ar fi fost răpit automobilul de model “Datsun”, care ar fi fost parcat pe strada Maria Drăgan şi aparţine unei companii de taxi din Capitală. Astfel, ofiţerii de investigaţii au iniţat cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanţelor, stabilind alte detalii decât cele declarate de taximetrist.

Conform informaţiilor acumulate, în aceeşi zi taximetristul împreună cu un prieten ar fi servit băuturi alcoolice în oraşul Orhei, după care s-ar fi deplasat spre municipiul Chişinău, la volan aflându-se amicul său. În timpul deplasării aceştia au fost stopaţi de către agenţii de patrulare şi documentaţi conform procedurii, iar automobilul a fost reţinut la parcarea cu plată, întrucât şoferul s-ar fi aflat în stare de ebrietate la volan. Respectiv taximetristul nu şi-ar fi amintit exact unde se află automobilul, deoarece se afla în stare de ebrietate avansată.

În acest context a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru declaraţii mincinoase şi riscă amendă în mărime de pînă la 13 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani, în toate cazurile cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 2 ani.

 

 


“Sector Supravegheat de Vecini” inaugurat în mai multe cămine studenţeşti

Verificări inopinate la staţiile de instalare a utilajelor de gaz


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""