Social utile

30
oct
eye

Taximetriștii verificați de Poliția Capitalei și ANTA


În această dimineață, angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, de comun cu Serviciul Fiscal de Stat, ANTA și INP al IGP, au descins verificări specializate pe teritoriul capitalei, a conducătorilor auto, în special taximetriştii,

Acţiunile au avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere şi respectarea regulilor de exploatare a unităţilor de transport a pasagerilor. În acest context au fost verificați 85 de taximetrişti, cărora le-au fost verificate actele obligatorii de conducere a unităţilor de transport, în special certificatele de competenţă profesională, starea tehnică a automobilului, precum şi prezenţa obligatorie a truselor medicale şi a stingătoarelor.

Urmare a verificărilor desfăşurate, au fost depistate 34 încălcări de exploatarea a automobilelor, lipsa truselor medicale şi a stingătoarelor, precum şi certificate de competenţă profesională nevalabile, reutilarea unităților de transport neautorizate, conducerea mijlocului de transport fără a avea permisul de conducere asupra sa. Astfel fiind întocmite 22 procese-verbale cu privire la contravenţii, ridicate 7 plăcuțe de înmatriculare. Şoferii au fost atenţionaţi la înlăturarea imediată a încălcărilor depistate, fiind pregătite totodată prescripţii şi remise către administraţiile companiilor de taxi. Aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi în mărime de la 300 lei până la 600 lei, cu aplicarea punctelor de penalizare.

Poliţia Capitalei avertizează şoferii transportului public de a asigura buna funcţionare a unităţilor de transport, iar acţiuni de acest gen vor fi demarate permanent, în vederea sancţionării celor ce nu se conformează cerinţelor prevăzute de lege.


Riscă până la 10 ani de închisoare pentru tâlhărie

Riscă până la 7 ani de închisoare pentru jaf și șantaj


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""