28
mai
eye

Tone de carne de găină şi porc, păstrate în condiţii insalubre


Administraţia unei întreprinderi private din sectorul Buiucani al capitalei a nimerit în vizorul ofiţerilor de investigarea fraudelor economice ai IP Buiucani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, privind păstrarea şi comercializarea producţiei din carne congelată de găină şi porc. În cadrul verificărilor poliţiştii au depistat grave încălcări a legislaţiei în vigoare, precum şi un microbuz de model Mercedes încărcat cu carne, care urma să părăsească teritoriul firmei.

La depozitul întreprinderii au fost depistate aproximativ două tone de carne păstrate în condiţii insalubre, în special modul de prelucrare şi secţionare a cărnii. Angajaţii nu respectau normele de igienă în timpul serviciului. Mai mult decât atât, directorul firmei în vârstă de 45 ani, domiciliat în capitală, n-a putut prezenta actele ce ar confirma calitatea, originea şi provenienţa produselor din carne. În fapt, forţele de ordine au constatat, producţia era transportată ilicit din regiunea transnistreană, pe care o comercializa în magazinele şi pieţele comerciale din Chişinău.

În context, poliţiştii au sigilat depozitul cu carne şi au iniţiat un proces contravenţional de sancţionare a proprietarului. El riscă amendă în mărime de 3 000 lei, cu confiscarea produselor din carne estimate la preţul de 40 000 lei.

Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău recomandă consumatorilor să procure produsele respective doar din magazinele autorizate, totodată să solicite certificatele de calitate şi origine de la vânzători.

 


Transporta ilegal motorină cu autocamionul

Proxenetă reţinută în flagrant la Aeroportul Internaţional Chişinău


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""