Infractiuni descoperite

13
aug
eye

Traficanţi de droguri reţinuţi în flagrant delict de Poliţia Capitalei


Ofițerii de investigații a sectorului Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au deconspirat activitatea ilicită a unor persoane, specializate în păstrarea şi realizarea în cantităţi mari şi deosebit de mari a substanţelor stupefiante, pe teritoriul mun. Chişinău.

Bănuiţii au fost documentaţi şi monitorizaţi pe parcursul lunilor iunie-august, perioadă în care poliţiştii au acumulat probe concludente în acest sens.

Astfel la data de 10 august curent, în timpul efectuării acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţie, a fost reţinut în flagrant delict unul dintre bănuiţi, în vârstă de 37 de ani, originar din capitală, în timpul tentativei de înstrăinare a unui plic cu o substanţă asemănătoare drogurilor, unei femei în vârstă de 44 de ani. Ambii au fost reţinuţi şi conduşi la inspectoratul de poliţie pentru audieri.

Astfel, în rezultatul percheziţiilor corporale ale ambelor persoane, dar şi la domiciliul bărbatului, au fost depistate şi ridicate, un pacheţel din folie de staniol cu substanţă stupefiantă, cu masa de circa 1 gram, folii de staniol cu urme de substanţe asemănătoare drogurilor, inclusiv în urma consumului prin inhalare a acesteia, tuburi cilindrice utilizate la consumul substanţei stupefiante, dar şi 2 telefoane mobile utilizate la săvîrşirea infracţiunii.

De asemenea, în cadrul cauzei penale s-a stabilit faptul că bănuitul a distribuit substanţe stupefiante, inclusiv mai multor persoane minore, care au fost audiaţi pe marginea acestuia caz, în prezenţa reprezentanţilor legali, confimând faptul dat.

La data de 11 august , fiind continuate acţiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţie, a fost reţinut în flagrant delict un alt complice, în timp ce distribuia o cantitate de 2,5 gr de droguri la preţul de 3000 de lei unui client. Bănuitul s-a dovedit a fi în vârstă de 35 de ani, originar din Ucraina, care avea de asemenea rolul de a distribui drogurile. Ca urmare a descinderii ulterioare la domiciliul bănuitului şi efectuarea percheziţiilor autorizate, inclusiv corporală, au fost depistate şi ridicate obiecte şi droguri în cantităţi deosebit de mari.

Astfel, în cadrul operaţiunii desfăşurate, au fost depistate şi ridicate în total droguri cu masa de circa 115 grame, care pe piaţa neagră urmau a fi realizate la preţul de circa 115 000 lei, telefoane mobile, cîntar electronic la scară mică, mijloace băneşti dobîndite în urma săvîrşirii infracţiunii, materie primă pentru pregătire spre distribuire a drogurilor, aparate confecţionate artizanal pentru consumul drogurilor.

Toţi membrii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru Circulaţia ilegală a materialelor şi utilajelor destinate producerii sau prelucrării drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora , infracţiune pentru care legislaţia penală în vigoare prevede pedeapsa cu închisoare pentru un termen de la 2 la 5 ani.


Poliţia Capitalei a curmat activitatea clandestină a unei tabere de vară

Cum au început ziua, copiii grădiniței nr.133 din capitală


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""