Infractiuni descoperite

20
aug
eye

Un locuitor al capitalei a fost reținut de polițiștii sectorului Ciocana și este cercetat penal pentru 2 furturi


Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au reținut un bărbat în vârstă de 37 ani, locuitor a capitalei, fiind suspectat de comiterea a două furturi. Acesta anterior s-a dovedit a fi judecat pentru infracțiuni analogice.

În primul caz polițiștii au fost alertați la data de 14 aprilie, cind individul prin acces liber, a pătruns în scara blocului de locuit de pe str. M. Sadoveanu, de unde a sustras o bicicletă pentru copii. Suma prejudiciului fiind estimată  de părtea vătămată la 6000 lei.

Al doilea caz a avut loc pe data de 14 august, când forțele de ordine au fost sesizate de reprezentanții școlii primare, comunicând că din subsolul școlii au dispărut mai multe bunuri. La fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. La locul faptei, forțele de ordine au stabilit că individul a pătruns în interior  prin deteriorarea lacătului de la ușă de unde a sustras inventar pentru școală, detergenți și produse pentru igienă. Astfel cauzând un prejudiciu în sumă de 8 180 lei.

În urma măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație, individul a fost identificat. Ulterior în urma cercetării la fața locului, în locuința acestuia, forțele de ordine au depistat bunurile sustrase, care au fost ridicate de polițiști și urmează a fi returnate părților vătămate. Individul a fost escortat la inspectorat pentru audieri, unde în urma acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția, comunicând că bunurile sustrase urma să le vândă cu scopul obținerii unui profit.

Actualmente individul este cercetat penal pentru ,,furt”, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

Totodată polițiștii întreprind măsuri speciale suplimentare în vederea complicității lui și în alte cazuri similare comise pe teritoriul capitalei.


Dacă îl recunoști anunță poliția !

Poliția Capitalei de comun acord cu Procurorii oficiului Botanica au curmat activitatea a 3 tineri specializați în comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""