Infractiuni descoperite

01
noi
eye

Verificări demarate de polițiști la întreprinderile specializate în domeniul transportului de încărcături de mare tonaj


În perioada 21-24 octombrie, angajații Secției documentare accidente rutiere din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au efectuat verificări a unităților de transport la mai multe întreprinderi ce se ocupă cu transportarea încărcăturilor de mare tonaj, înainte de ieșirea de pe teritorul întreprinderilor.

Acțiunile polițiștilor au drept scop responsabilizarea conducătorilor auto și a administratorilor, să respecte regulile de exploatare a unităților de transport.

Astfel, polițiștii au supus verificării 37 de unități de transport ce prestează astfel de servicii. În urma verificărilor forțele de ordine au depistat  mai multe contravenții cum ar fi: defecțiuni în dispozitivele de iluminare a farurilor  și a semnalizatoarelor de viraj-avarie, fisuri în parbrize, plăcuțe de înmatriculare ce nu corespund standartelor (indiscifrabile), cauciucuri uzate, având rupturi ale cordului.

În urma verificărilor fiind întocmite 11 procese-verbale cu privire la contravenții, pentru nerespectarea regulilor tehnice de exploatare a unităţilor de transport cu aplicarea amenzilor de la 300 la 900 lei și 2 puncte de penalizare, înmânată o prescripție persoanei cu funcție de răspundere și sancționată cu amendă în mărime de 2 250 lei, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice sau ecologice, precum şi a celor care nu sunt înmatriculate ori care nu au fost supuse controlului tehnic de stat, la 9 unități de transport le-a fost interzisă exploatarea până la înlăturarea tuturor defecțiunilor depistate de forțele de ordine, iar la o unitate de transport au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare și interzisă exploatarea.

Totodată polițiștii au remis sesizări în adresa ANTA, cu luarea deciziilor de sancționare a întreprinderilor, pentru încălcările depistate.

Poliţia Capitalei va continua activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea în timpul traficului rutier, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.


Riscă până la 7 ani de închisoare pentru că și-a jefuit mama

Căutați pentru furt, dacă îi recunoști anunță poliția !


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""