Social utile

21
aug
eye

Verificări inopinate la câteva magazine alimentare şi baruri din sectorul Ciocana


În scopul asigurării drepturilor consumatorilor şi elucidării ilegalităţilor admise de către agenţii economici, poliţiştii sectorului Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au descins verificări inopinate la câteva magazine alimentare şi baruri, fiind depistate şi documentate încălcări a legislaţiei admise în activitatea de zi cu zi. Astfel, vânzătorii prezenţi la locul de muncă se încurcau în declaraţii, atunci când poliţiştii au solicitat acte de provenienţă a băuturilor alcoolice tari, depistarea registrelor de ciornă, precum şi faptul depistării mijloacelor de bani necontabilizate.

În rezultatul acţiunilor desfăşurate poliţiştii au ridicat cantităţi impunătoare de băuturi alcoolice tari contrafăcute, care erau comercializate la pahar, acţiuni ce sunt interzise de legislaţia în vigoare. Totodată, în camerele de păstrare a băturilor şi a produselor alimentare s-au depistat condiţii insalubre. Toate ilegalităţile depistate au fost documentate şi fixate în procesul verbal de constatare a contravenţiei, pentru sancţionarea factorilor de decizie şi sesizarea instituţiilor competente în domeniul alimentaţiei publice pentru luare de atitudine. Conform legislaţiei în vigoare se aplică amenzi în mărime de până la 15 000 lei.

Poliţia Capitalei continuă acţiunile planificate la acest compartiment şi atenţionează toţi agenţii economici să respecte legislaţia în vigoare.

 


Schemă frauduloasă deconspirată de poliţiştii sectorului Buiucani

Vezi pentru ce faptă comisă este căutată femeia din imagine de Poliţia Capitalei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""