Infractiuni descoperite

04
iul
eye

Verificări la staţiile microbuzelor de rută în cadrul Operaţiunii ,, Autobuzul”


Angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au efectuat verificări la mai multe staţii terminus a microbuzelor de rută, în vederea evaluării stării tehnice a unităţilor de transport în contextul desfăşurării operaţiunii speciale ”Autobuz”. Scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii şi administratorii rutelor destinate pentru călători, privind respectarea regulilor de exploatare tehnică a unităţilor de transport.

În urma verificărilor microbuzelor poliţiştii au depistat încălcări a legislaţiei admise de către şoferi, cum ar fi defecte tehnice în sistemul de frînare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, precum și lipsa raportului de inspecție tehnică a unităților de transport, fiind întocmite 14 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 lei la 750 lei și cu aplicarea a 3 puncte de penalizare, doi  administratori de firme s-au ales cu amendă în mărime de 3000 lei pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice și 4 rute de maxi-taxi au rămas fără plăcuțele de înmatriculare.

Este de menţionat că operaţiunea ”Autobuz” a fost iniţiată la data de 25 iunie, în cadrul căreia au fost întocmite peste 25 de procese-verbale cu privire la contravenţii, pentru nerespectarea regulilor tehnice de exploatare a unităţilor de transport.

Poliţia Capitalei continuă activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.


Plante de marijuana depistate în or. Cricova în cadrul Operaţiunii ,, MAC 2018”

Sancţionat contravenţional de către poliţiştii sectorului Buiucani pentru desfăşurarea Ilegală a activităţii de Întreprizător


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""