Social utile

17
apr
eye

Verificări la stațiile terminus a microbuzelor de ruta


Angajații Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, pe parcursul săptămânii precedente au desfășurat verificări la stațiile terminus a microbuzelor de rută cât și la Auto Gara Sud, în contextul verificării stării tehnice a unităților de transport.

Astfel, în urma verificărilor forțele de ordine au depistat mai multe nereguli la unitățile de transport cum ar fi exploatarea  vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, precum şi amplasarea neautorizată pe vehicule a publicităţii, încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor, conducerea vehiculului cu permis de conducere de o categorie necorespunzătoare, fiind întocmite 16 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 lei la 750 lei și cu aplicarea a 3 puncte de penalizare, doi  administratori de firme s-au ales cu amendă în mărime de 3000 lei fiecare, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice și 2 rute de maxi-taxi au rămas fără plăcuțele de înmatriculare acestea nu au fost supuse testarii tehnice.

Totodată forțele de ordine au identificat șoferul care în urma imaginilor video apărute pe rețele de socializare a admis încălcarea normelor de capacitate la transportarea călătorilor. Polițiștii au stabilit că  acesta avea 26 de pasageri supra normă decât cel indicat în pașaportul tehnic. Șoferul în vârstă de 63 de ani, s-a ales cu amendă îm mărime de 700 lei și 3 puncte de penalizare.


Recidivist, reținut de polițiști pentru furturi din automobile

Reținut în flagrant când a pătruns într-un depozit din comuna Stăuceni


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""