Social utile

12
oct
eye

Verificări și activități de prevenire și diminuare a nivelului infracțional desfășurate de Poliția Capitalei pe întreg teritoriu  mun. Chișinău


Conform activităţilor planificate la compartimentul  relevarea, documentarea şi combaterea comercializării băuturilor alcoolice în perioada orelor 22:00 – 08:00, asigurarea măsurilor de protejare a consumatorilor, precum  și în  scopul diminuării nivelului infracțional și contravențional atât pe teritoriul municipiului Chișinău, cât și în suburbii, de către angajații Inspectoratelor de Poliție, de comun cu Inspectoratul Național de Patrulare,  în perioada 11-12 octombrie curent, au fost desfășurate măsuri de prevenție și verificare a agenților economici.

Astfel au fost patrulate străzile şi curțile blocurilor locative, totodată fiind verificați și agenții economici care au program de lucru 24/24, inclusiv stațiile PECO, pentru neadmiterea comercializării producției alcoolice în perioada orelor 22:00 – 08:00.

Ca rezultat, în toate sectoarele capitalei, au fost relevate 18 încălcări în activitatea agenților economici, care comercializau băuturi alcoolice după orele 22:00, contrar prevederilor Legii 1100 .06.2000 cu privire la fabricarea şi circulaţia alcoolului etilic şi a producţiei alcoolice, cazurile fiind documente în baza art. 286 alin. (3) Cod contravențional.

Totodată, Poliția a înaintat recomandări utile personalului întreprinderilor, precum si  cetățenilor în vederea prevenirii victimizării si neadmiterea derogărilor de la cadrul legal.

Poliţia Capitalei continuă acţiunile de acest gen şi atenţionează toţi agenţii economici să asigure respectarea legislaţiei, întrucât viaţa şi sănătatea consumatorilor pot fi puse în pericol. Cetățenii care devin martori sau dețin informații referitor la agenții economici care încalcă prevederile legale și programul stabilit pentru comericalizarea băuturilor alcoolice, sunt rugați să apeleze serviciul unic specializat 112 pentru a semnala încălcările.


Dacă recunoști indivizii , anunță Poliția ! Sunt căutați pentru furturi din locuințe!

Recidivist  reținut de către Polițiștii sectorului Buiucani pentru furt din locuință


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""