26
mai
eye

“Ziua uşilor deschise” la Poliţia capitalei


În contextul informării publicului cu privire la violenţa bazată pe gen, eliminării tuturor formelor de violență împotriva femeilor și copiilor, sensibilizării opiniei publice cu privire la cadrul legal-normativ existent şi combaterea violenţei în familie, Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău a organizat “Ziua uşilor deschise” în cadrul inspectoratelor de poliţie teritoriale subordonate. Persoanele cointeresate au fost elevii din cadrul instituţiilor de învăţământ, care au fost informaţi despre activităţile specializate ale poliţiei capitalei, competenţele de soluţionare a cazurilor de violenţă în familii, cu modalităţile de sesizare a instituţiilor abilitate, precum şi cu sancţiunile prevăzute în legislaţia în vigoare în urma aplicării formelor de violenţă.

La fel, vizitatorii au avut ocazia să se familiarizeze cu condiţiile de audiere a persoanelor minore, birourile de recunoaştere speciale amenajate, echipamentul şi mjloacele speciale din dotarea poliţiei, precum şi cu activitatea grupelor de reacţionare operativă. Acestora le-au fost repartizate pliante informative cu numere de telefoane de încredere, privind modalitatea obţinerii ordonanţei de protecţie a victimelor vioelnţei în familie.

Poliţia capitalei continuă activităţile de specialitate, menite să prevină şi să combată toate formele de violenţă în rândurile minorilor şi familii.

 


Grupare criminală anihilată de poliţia capitalei

ATENŢIE ! Poliţia capitalei a reţinut în flagrant patru jefuitori de lănţişoare


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""